Cum managerii eficienți de la primăria Chișinău au cumpărat autospeciale-fantome

După ninsorile din iarna lui 2019 și 2020, autoritățile locale din Chișinău au înțeles un lucru: structurile municipale de profi (Exdrupo, Direcția Transport, Direcția Locativ-Comunală) nu dispun de suficiente utilaje de intervenție pentru deszăpezire (și nici pentru celelalte lucrări cum ar fi salubrizarea străzilor, aplicarea marcajului, deservirea firelor și stîlpilor de electricitate).

Ca să fie gata pentru intervenții rapide măcar în 2021, primarul a dispus alocarea banilor și inițierea procedurilor de achiziție a autospecialelor.

În bugetul pentru 2021 și în planurile de achiziții ale Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație au fost incluse peste 20 mln lei pentru procurarea tehnicii specializate pentru întreținerea străzilor. Bugetul poate fi consultat aici.

Printre pozițiile planificate pentru achiziție au fost și 5 autospeciale cu funcțiuni de deszăpezire:

Aceste autospeciale ar fi fost foarte de folos pentru a suplini capacitățile de intervenție în zilele de 27 și 28 decembrie curent, când utilajele primăriei nu reușeau să ajungă pe toate străzile în timp util.

Însă combinația ideală între incompetență și corupție care domnește în primărie nu a permis chișinăuienilor să se bucure de aceste utilaje, chiar și cu banii alocați.

După câteva tentative eșuate de a petrece licitațiile (lunilie iunie-iulie), abia la final de an, în octombrie, noiembrie și decembrie 2021, Direcția Transport reușește să petreacă licitațiile și să semneze contractele.

Și aici încep minunile.

Toate licitațiile sunt câștigate de aceeași companie – ”Damicom” SRL (cu excepția unui lot dintr-o licitație mai mare, atribuit unei companii din Strășeni).

Aici puteți vedea lista achizițiilor făcute de Direcția Transport în ultima perioadă.

În baza informației publice de pe portalurile tender.gov.md, mtender.gov.md și e-licitatie.md am făcut o sinteză a licitațiilor de tehnică specializată făcute de Direcția Transport.

Tabelul în format excel poate fi consultat aici.

Faptul că toate lichitațiile de tehnică sunt câștigate de o singură companie poate și nu ar fi atât de grav dacă nu ar fi un alt aspect.

Cea mai mare problemă este că aceste contracte au fost semnate iar Direcția Transport a transferat banii și semnat actele de primire-predare, FĂRĂ CA TEHNICA SĂ FIE LIVRATĂ.

Unicul utilaj livrat la moment este cel contractat de la compania din Strășeni, Ozonteh Impex SRL.

Reiese că agentul economic în loc să cumpere tehnica din surse proprii și să o vândă către Direcția Transport, ”a împrumutat” banii publici și s-a dus să cumpere tehnica.

Acest ”credit” i-a permis companiei să ofere un preț mai mic decât ceilalți participanți și să câștige tenderul. Cred că nu trebuie să vă explic cât de neconcurențial și incorect e asta față de alți agenți economici.

Iar așa cum legea achizițiilor publice interzice plata în avans pentru bunuri, asta e și o încălcare gravă de lege.

Dealtfel Damicom SRL e obișnuită cu astfel de tehnici.

La 9 decembrie curent, la doar două zile după ce a încheiat ultimul contract cu Direcția Transport, compania respectivă a fost plasată în lista neagră a agenților economici de către Agenția Achiziții Publice.

Motivul – prezentarea documentelor false în cadrul procedurilor de achiziții publice.

Cel mai interesant este că licitația la care compania a fost prinsă cu falsuri era făcută de Direcția Locativ-Comunală a primăriei Chișinău. Din fericire licitația a fost monitorizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, care a și sesizat Agenția Achiziții Publice despre încălcare.

Presupun că aceleași acte false au fost prezentate și la licitațiile Direcției Transport, însă acolo nu a avut cine monitoriza licitația.

Despre faptul că prețurile oferite de această companie sunt exagerate nu mai zic.

În tabel am plasat și link-uri la utilajele care au fost cumpărate. E suficient un search pe google să vedem că, spre exemplu, autospeciala 7881.02 НА САМОСВАЛЕ КАМАЗ-65115 pe piața rusă costa sub 8 mln RU, adică cam 2 mln lei, cu TVA inclus.

Direcția Transport le-a cumpărat cu peste 3 mln lei bucata, TVA inclus.

Ce avem în rezultat?

Cetățenii orașului Chișinău au însărcinat managerii eficienți de la primărie, în frunte cu Cel mai Eficient Manager al Tuturor Timpurilor și Popoarelor Ion Ceban, să cumpere niște tehnică specială pentru întreținerea străzilor și curățirea zăpezii. Și le-au dat 20 milioane de lei pentru asta.

Pe parcursul anului, managerii eficienți au eșuat să petreacă niște licitații corecte și transparente, ca tehnica să fie livrată înainte de a da ninsorile.

Și abia la final de an au semant cîteva contracte cu o companie dubioasă, care le-a dat prețuri exagerate, a luat banii, nu a livrat tehnica și a fost inclusă în lista neagră pentru că umbla cu acte falsificate.

Așadar, la final de 2021, cetățenii orașului au peste 22 mln lei cheltuiti, zero tehnică livrată și câteva zile de haos și ambuteiaje din cauza… lipsei de tehnică pentru deszăpezire. În schimb cineva a devenit oleacă mai bogat în acest an.

M – de la management.

***

Da, poate a da Domnul și DAMICOM SRL își va onora obligațiunile și va aduce tehnica achitată. Poate chiar vor reuși până la următoarele ninsori din februarie-martie. Dar asta nu va recupera banii, nervii și miile de om-ore pierdute în ambuteiajele și accidentele din 27-28 decembrie.

Însă incapacitatea instituțională de a organiza eficient procedurile de achiziții și corupția sistemică din instituțiile municipale reduce la zero orice efort de a îmbunătăți situația în oraș. Ceea cu ce încearcă să ne ungă ochii dl. Primar sunt eforturi de PR și proiecte de tocare a banilor prin licitații aranjate. Iar asta nu are nimic cu managementul.

Dincolo de ghirlandele strălucitore și PR cu 3 excavatoare și 3 buldozere filmate din diferite unghiuri, la Primăria Chișinău e haos, incompetență și tot mai multă corupție.

Use Facebook to Comment on this Post